Grötbröd

4 runda kakor    Ung: 200 Grader    Tid i ung: 25 minuter

 Ingredienser:

50 g Jäst
50 g Smör
4 dl Mjölk
2-4 dl kall Gröt
1,5 tsk Salt
2 msk Socker
2 dl Grahamsmjöl
10 dl Vetemjöl
 

Smöret smöret och tillsätt mjölken värm till 370.
Smula sönder jästen och rör ut den degvätskan.
Tillsätt gröten, saltet, sockret och grahamsmjölet och blanda väl.
Tillsätt vetemjölet. Hur mycket beror på grötens konsistens och mängd.
Arbeta degen i maskinen minst 5 minuter eller 10 minuter för hand
Låt degen jäsa i 20 minuter. Arbeta därefter ihop degen och låt den jäsa ytterligare 20 minuter.
Dela degen i 4 bitar och forma dom till runda bullar. Platta till dom så dom blir 1,5 cm tjocka.

Lägg dom på bakplåtspapper på 2 st. plåtar. Nagga dom och låt dom jäsa 1 25 minuter.

Grädda i 2000 ca 25 minuter.