Grötbröd
4 runda kakor Ung: 200 Grader Tid i ung: 25 minuter
Ingredienser:
50 g | Jäst |
50 g | Smör |
4 dl | Mjölk |
2-4 dl | kall Gröt |
1,5 tsk | Salt |
2 msk | Socker |
2 dl | Grahamsmjöl |
10 dl | Vetemjöl |
Smöret smöret och tillsätt mjölken värm till
370.
Smula sönder jästen och rör ut den degvätskan.
Tillsätt gröten, saltet, sockret och grahamsmjölet och blanda väl.
Tillsätt vetemjölet. Hur mycket beror på grötens konsistens och mängd.
Arbeta degen i maskinen minst 5 minuter eller 10 minuter för hand
Låt degen jäsa i 20 minuter. Arbeta därefter ihop degen och låt den jäsa
ytterligare 20 minuter.
Dela degen i 4 bitar och forma dom till runda bullar. Platta till dom så dom
blir 1,5 cm tjocka.
Lägg dom på bakplåtspapper på 2 st. plåtar. Nagga dom och låt dom jäsa 1 25 minuter.
Grädda i 2000 ca 25 minuter.