Waxholmslimpa
1 Limpa Ung: 175 Grader Tid i ung: 1 timma och 15 minuter
Ingredienser:
0,5 Liter | Filmjölk |
1,5 - 2 dl | Mörk Sirap |
11 dl | Rågsikt |
2 tsk | Bikarbonat |
1 tsk | Bakpulver |
1 msk | Anis |
1 tsk | Fänkål |
1 msk | Mald Pommeransskal |
Rör ihop Filmjölken och Sirapen i en bunke.
Blanda alla torra ingredienser innan du rör
ner dom i filen.
Degen blir kladdig!
Smöra och bröa en 1,5 liters avlång form. Lägg
i degen i formen och jämna till ytan.
Grädda på nedersta gallret i 175 grader.
När provstickan är torr är brödet klart. Detta
tar ca 1 timma och 15 minuter.
Vänta några minuter innan du tar ut brödet ur formen