Lussebullar
35 stycken Tid: 5-8 min i ugnen Grader: 2250 C
Ingredienser:
50 g | Jäst |
100 gr | Smör |
5 dl | Mjölk |
250 gr | Kesella |
2 påsar | Saffran |
1,5 dl | Socker |
1/2 tsk | Salt |
ca 17 dl | Mjöl |
1 st. | Ägg |
Russin |
Smula jästen i en degbunke.
Värm smöret och mjölken i en kastrull till 370.
Häll degspadet över Jästen och rör om tills jästen löser sig.
Tillsätt Kesella, Saffran, Socker, Salt och det mesta av Mjölet.
Arbeta degen tills den är blank och smidig och släpper kanterna på bunken.
Täck degen och låt jäsa i 40 minuter.
Baka ut degen till ca 35 kusar.
Garnera med Russinen och låt jäsa övertäckt ytterligare 40 minuter.
Pensla med uppvispat ägg och grädda i 2250 C i ca 5-8 min.