Lussebullar

35 stycken Tid: 5-8 min i ugnen  Grader: 2250 C

Ingredienser:

50 g Jäst
100 gr Smör
5 dl Mjölk
250 gr Kesella
2 påsar Saffran
1,5 dl Socker
1/2 tsk Salt
ca 17 dl Mjöl
1 st. Ägg
  Russin
 

Smula jästen i en degbunke.
Värm smöret  och mjölken i en kastrull till 370.
Häll degspadet över Jästen och rör om tills jästen löser sig.
Tillsätt Kesella, Saffran, Socker, Salt och det mesta av Mjölet.
Arbeta degen tills den är blank och smidig och släpper kanterna på bunken.
Täck degen och låt jäsa i 40 minuter.


Baka ut degen till ca 35 kusar.
Garnera med Russinen och låt jäsa övertäckt ytterligare 40 minuter.
Pensla med uppvispat ägg och grädda i 2250 C i ca 5-8 min.