Agnetas Päronpaj
6-8 portioner
Tid: ca 50 min i ugnen Grader: 2000 C
Ingredienser till pajskalet:
100 g | Smör |
2,5 dl | Mjöl |
1 dl | Socker |
1 tsk | Bakpulver |
Fyllning 1:
1 burk | konserverade Päron |
Fyllning 2:
2 dl | Grädde |
2 st. | Ägg |
3/4 dl | Socker |
1 msk | Vaniljsocker |
"lite" | Päronkonjak |
Botten:
Blanda mjöl, socker och bakpulver tillsammans med smöret.
Tryck ut degen i en pajform och ställ formen i frysen ca 10 minuter.
Lägg i dom avrunna päronen och grädda i 10 minuter.
Vispa ihop grädde, ägg, socker och vaniljsocker.
Häll blandningen över de gräddade bären och grädda ytterligare 50 minuter tills
pajen "stannat".