Dirfors choklad dessert

8 portioner

Ingredienser:

1 st. avlång choklad sockerkaka (se Chokladkaka)
4 msk hallonsylt
4 msk Amaretto
250 g blandade röda bär
 

Chokladkräm:

6 st. Äggulor
1/2 dl socker
1 msk Majsmjöl
5 dl Mjölk
55 g mörk Choklad i bitar

Gräddtäcke:

2 1/2 dl Grädde
1 msk Socker
1 msk Vaniljsocker

Till dekoration:
Chokladtryffelbitar

Skiva sockerkakan och gör "sandwichar" med hallonsylten i mellan.
Tärna och lägg dem i en stor glasskål.
Droppa över amaretton och bred ut bären över kakatärningarna.

Chokladkrämen:
Vispa ägg och socker poröst och rör i majsmjölet.
Värm mjölken i en kastrull tills den nästan kokar.
Häll i äggulesmeten under omrörning.
Låt smeten sjuda under omrörning till den tjocknat.
Tag kastrullen från plattan och lägg i chokladen. rör tills chokladen smält.
Låt chokladsmeten svalna.
Häll smeten över kakan och frukten,
Täck över skålen och låt den stå kallt i 2 tinnar till krämen stelnat.

Vispa ihop grädde, socker och vaniljsocker.
Skeda upp grädden över desserten i skålen och dekorera med tryffeln.

Ät och njut.