Vit Chokladmosse Paj
6-8 portioner
Ingredienser till pajskalet:
75 g | Mandelmassa |
100 g | Smör |
2,5 dl | Mjöl |
1 st. | Äggula |
Ingredienser till mossen:
150 g | Vit Choklad |
2 dl | Grädde |
1 st. | Ägg |
1 dl | Kesella |
1 msk | Vaniljsocker |
2 dl | Bär eller Frukt |
Riv mandelmassan grovt och blanda ihop
tillsammans med mjöl och smör till en grynig massa.
Tillsätt äggulan och arbeta snabbt ihop till en deg.
Tryck ut degen i en pajform och ställ formen kallt i ca 30 minuter.
Grädda skalet i mitten av ugnen i 2000 i 15-20 minuter.
Låt pajen kallna.
Smällt chokladen och låt den svalna lite.
Vispa grädden lite lätt. Vispa upp ägget och rör ner chokladen under kraftig
vispning.
Vänd ner choklad blandningen i grädden.
Rör till sist ner kesellan och vaniljsocker.
Bred mossen i pajskalet och ställ pajen kallt några timmar.
Garnera med bär eller frukt strax innan servering.