Vit Chokladmosse Paj

6-8 portioner

Ingredienser till pajskalet:

75 g Mandelmassa
100 g Smör
2,5 dl Mjöl
1 st. Äggula
 

Ingredienser till mossen:

150 g Vit Choklad
2 dl Grädde
1 st. Ägg
1 dl Kesella
1 msk Vaniljsocker

 

2 dl Bär eller Frukt

Riv mandelmassan grovt och blanda ihop tillsammans med mjöl och smör till en grynig massa.
Tillsätt äggulan och arbeta snabbt ihop till en deg.
Tryck ut degen i en pajform och ställ formen kallt i ca 30 minuter.
Grädda skalet i mitten av ugnen i 2000 i 15-20 minuter.
Låt pajen kallna.

Smällt chokladen och låt den svalna lite.
Vispa grädden lite lätt. Vispa upp ägget och rör ner chokladen under kraftig vispning.
Vänd ner choklad blandningen i grädden.
Rör till sist ner kesellan och vaniljsocker.
Bred mossen i pajskalet och ställ pajen kallt några timmar.
Garnera med bär eller frukt strax innan servering.