Rosa fiskpasta
4 portioner Ung: 250 Grader Tid i ung: 15 - 20 minuter
Ingredienser:
400 g | Torskfilé |
1 st. | gul lök |
1 klyfta | vitlök |
1 msk | smör |
1 msk | Vetemjöl |
2,5 dl | Kelda mellangrädde |
1 burk | Krossade tomater |
1 st | hönsbuljong tärning |
1/2 tsk | salt |
1-2 tsk | oregano |
500 g | Pasta |
1 Pak | Broccoli |
Gör så här:
Halv tina fisken och skär den i stora bitar.
Skala och hacka löken.
Fräs löken i smör i en gryta.
Vispa ut mjölet i grädden.
Rör ner grädden, krossade tomaterna, Buljongtärningen, salt, peppar och oregano
i grytan.
Låt koka upp.
Lägg i fisken i såsen och låt den sjuda tills fisken är vit och fast.
För halvtinad fisk tar det ca 5-6 min.
Pasta och Broccoli:
Koka enligt texten förpackningarna.