Rosa fiskpasta

4 portioner    Ung: 250 Grader    Tid i ung: 15 - 20 minuter

Ingredienser:

400 g Torskfilé
1 st. gul lök
1 klyfta vitlök
1 msk smör
1 msk Vetemjöl
2,5 dl Kelda mellangrädde
1 burk Krossade tomater
1 st hönsbuljong tärning
1/2 tsk salt
1-2 tsk oregano

 

500 g Pasta
1 Pak Broccoli

 

Gör så här:
Halv tina fisken och skär den i stora bitar.
Skala och hacka löken.
Fräs löken i smör i en gryta.
Vispa ut mjölet i grädden.
Rör ner grädden, krossade tomaterna, Buljongtärningen, salt, peppar och oregano i grytan.
Låt koka upp.
Lägg i fisken i såsen och låt den sjuda tills fisken är vit och fast.
För halvtinad fisk tar det ca 5-6 min.

Pasta och Broccoli:
Koka enligt texten förpackningarna.