Spenat och Laxpaj

4 portioner   

Pajdeg:

3 dl Vetemjöl
125 g kallt Smör
3 msk iskallt Vatten

Blanda mjöl och smör i en matberedare. Tillsätt vattnet och kör tills en deg.
Tryck ut degen i en pajform och nagga med en gaffel.
Låt pajen vila i kylen i minst 30 minuter.
Sätt på ugnen på 225 grader.
 

Fyllning:

Purjolök
  Smör
450 g hackad Bladspenat
1 st. Fiskbuljongtärning
3 st. Ägg
1 dl Grädde
250 g Kesella
3 dl riven Ost
0,5 krm riven Muskot
200 g strimlad rökt Lax

Fräs purjolöken, buljongtärningen och spenaten i smöret .
Vispa äggen och blanda dom med grädde, kesella, ost och muskot.
Blanda i spenatblandningen och laxen.
Blöt och krama ur ett bakplåtspapper. Lägg det i pajskalet och ställ en mindre form ovanpå.
Förgrädda pajskalet i mitten på ugnen i 15 minuter.
Tag bort den lilla formen och bakplåtspappret och häll i spenatfyllningen.
Grädda pajen i ca 40 minuter tills fyllningen stelnat och fått fin färg.
Garnera gärna pajen med färska örter (timjam, basilika, krasse) precis innan serveringen.