Laxgratäng

4 portioner    Ung: 250 Grader    Tid i ung: 15 - 20 minuter

Ingredienser:

600-800 g Laxfilé
  Salt
  Pepparmix
250g Skalade räkor
150 g Grevé
1 burk Crème fraiche
5 St. soltorkade, marinerade Tomater
1 msk finhackad färsk Dragon eller 1 tsk torkad
1 msk sesamfrön
4 St. Tomater
1-2 st. Vitlöksklyftor
1 tsk Oregano

Gör så här:
Ta bort skinnet och ev. ben från laxen och lägg den i en smord form.
Salta och peppra. Bred över dom skalade räkorna.

Skär osten i små bitar och mixa den med Crème fraiche tills blandningen är slät och krämig.
Strimla dom väl avrunna marinerade tomaterna och blanda ner dom tillsammans med dragonen.
Smaksätt ostkrämen med salt och peppar.
Bred Krämen över laxen och strö över sesamfrön.

Skär bort blomfästet på tomaterna och stick ner vitlöksstrimlor.
Krydda med torkad oregano.
Sätt tomaterna vid sidan av laxen.
Grädda i ungen i ca 15 - 20 minuter. Servera med potatismos.