Laxgratäng
4 portioner Ung: 250 Grader Tid i ung: 15 - 20 minuter
Ingredienser:
600-800 g | Laxfilé |
Salt | |
Pepparmix | |
250g | Skalade räkor |
150 g | Grevé |
1 burk | Crème fraiche |
5 St. | soltorkade, marinerade Tomater |
1 msk | finhackad färsk Dragon eller 1 tsk torkad |
1 msk | sesamfrön |
4 St. | Tomater |
1-2 st. | Vitlöksklyftor |
1 tsk | Oregano |
Gör så här:
Ta bort skinnet och ev. ben från laxen och lägg den i en smord form.
Salta och peppra. Bred över dom skalade räkorna.
Skär osten i små bitar och mixa den med
Crème fraiche tills blandningen är slät och krämig.
Strimla dom väl avrunna marinerade tomaterna och blanda ner dom tillsammans med
dragonen.
Smaksätt ostkrämen med salt och peppar.
Bred Krämen över laxen och strö över sesamfrön.
Skär bort blomfästet på tomaterna och stick
ner vitlöksstrimlor.
Krydda med torkad oregano.
Sätt tomaterna vid sidan av laxen.
Grädda i ungen i ca 15 - 20 minuter. Servera med potatismos.