Potatistårta

6 portioner    Ung: 175 Grader    Tid i ung: 75 - 85 minuter

Ingredienser:

1 kg Potatis
1 dl färsk Basilika
1 dl färsk Persilja
1,5 tsk Salt
1 krm peppar
1 st. pressad Vitlöks klyfta
2,5 dl riven Ost
4 st. Ägg
2 dl Grädde
1 dl Mjölk

Gör så här:
Lägg bakplåts papper i en smord form och smörj smör ovanpå pappret.
Skala och skiva potatisen tunt.

Hacka örterna och blanda dom med salt, peppar, vitlök och den rivna osten.
Varva potatisen med ört blandningen i formen.
Vispa äggen tillsammans med grädden och mjölken.
Häll den över potatisen och grädda tårtan i mitten av ugnen tills potatisen är mjuk.

Tårtan kan göras helt klar i förväg och bara värmas  upp innan servering.