Potatistårta
6 portioner Ung: 175 Grader Tid i ung: 75 - 85 minuter
Ingredienser:
1 kg | Potatis |
1 dl | färsk Basilika |
1 dl | färsk Persilja |
1,5 tsk | Salt |
1 krm | peppar |
1 st. | pressad Vitlöks klyfta |
2,5 dl | riven Ost |
4 st. | Ägg |
2 dl | Grädde |
1 dl | Mjölk |
Gör så här:
Lägg bakplåts papper i en smord form och smörj smör ovanpå pappret.
Skala och skiva potatisen tunt.
Hacka örterna och blanda dom med salt,
peppar, vitlök och den rivna osten.
Varva potatisen med ört blandningen i formen.
Vispa äggen tillsammans med grädden och mjölken.
Häll den över potatisen och grädda tårtan i mitten av ugnen tills potatisen är
mjuk.
Tårtan kan göras helt klar i förväg och
bara värmas upp innan servering.