Plommontomater med basilika
6 portioner Ung: 175 Grader Tid i ung: 1 timma
Ingredienser:
12 st. | Plommontomater |
4 st. | Vitlöksklyftor |
0,5 dl | Basilikablad |
12 st. | lagerblad |
2-3 krm | Salt |
1 krm | peppar |
12 St. | Salladslökar |
2 dl | Balsamvinäger |
2 msk | olivolja |
Gör så här:
Täck botten på en ugnsfast form med tunt skivad vitlök och hackad basilika.
Skär ett kryss i tomaterna och ställ dom tätt i formen med krysset uppåt.
Tryck ner lagerblad i krysset.
Salta och peppra.
Lägg salladslöken imellan tomaterna.
Häll på balsamvinäger och droppa över olivoljan.
Ställ formen i mitten av ugnen ca 1 timme.
Tag bort lagerbladen innan rätten serveras.