Citronkaka

Tid: ca 25 min i ugnen  Grader: 2000 C

Till degen:

2,5dl Vetemjöl
1/2 dl Socker
1 tsk Vaniljsocker
150 g rumsvarmt smör
 

Blanda alla torra ingredienser i en matberedare.
Lägg ner smöret i klickar och arbeta snabbt ihop till en deg.
Platta med mjölade fingrar ut degen i en form (ca 20*25 cm).
Grädda i mitten av ugnen i 2000 C i ca 15 min.
 

Till Citronkrämen:

3st. medelstora Ägg
2 dl Socker
1/2 dl Vetemjöl
5 msk pressad Citronsaft
  Florsocker

Vispa under tiden äggen och sockret poröst. Tillsätt mjölet och citronsaften.
Häll citronkrämen i det förgräddade skalet och grädda ytterligare 8-10 min eller tills den stannat.
Pudra den nygräddade kakan med Florsocker.
Låt kakan svalna innan du skär upp den i bitar.