Citronkaka
Tid: ca 25 min i ugnen Grader: 2000 C
Till degen:
2,5dl | Vetemjöl |
1/2 dl | Socker |
1 tsk | Vaniljsocker |
150 g | rumsvarmt smör |
Blanda alla torra ingredienser i en
matberedare.
Lägg ner smöret i klickar och arbeta snabbt ihop till en deg.
Platta med mjölade fingrar ut degen i en form (ca 20*25 cm).
Grädda i mitten av ugnen i 2000 C i ca 15 min.
Till Citronkrämen:
3st. | medelstora Ägg |
2 dl | Socker |
1/2 dl | Vetemjöl |
5 msk | pressad Citronsaft |
Florsocker |
Vispa under tiden äggen och sockret poröst.
Tillsätt mjölet och citronsaften.
Häll citronkrämen i det förgräddade skalet och grädda ytterligare 8-10 min eller
tills den stannat.
Pudra den nygräddade kakan med Florsocker.
Låt kakan svalna innan du skär upp den i bitar.