Munk
Ingredienser:
3,5 dl | Socker |
1 dl | Florsocker |
1 msk | Vaniljsocker |
1 st. | Äggvita |
1,5 dl | Vatten |
Lägg alla ingredienserna i en bunke.
1,5 dl | Vatten |
1,5 msk | Gelantinpulver |
Koka upp 1,5 dl vatten och rör i gelantinpulvret.
Rör om till pulvret löst upp sig.
Häll därefter vattnet ner i bunken och vispa med elvisp i ca 20 min.
1 msk | Kakao |
200 g | Kokkos |
Blanda kokos och kakao och strö ett lager i
botten på en form ca 20*30 cm.
Häll i smeten och strö över ett lager med
kokosblandningen.
Låt stå i kylen några timmar innan du skär
upp kakan i bitar som du doppar i kokosblandningen.
Bitarna skall alltså ha kokos runt om.
Om du vill ha en annan smak än vanilj finns det florsocker med jordgubbssmak, chokladsmak och citronsmak.