Rulltårta
Tid: 5 min i ugnen Grader: 2500 C
Ingredienser:
3 | Ägg |
1,5 dl | Socker |
2 dl | Mjöl |
1 tsk | Bakpulver |
1 msk | Vatten |
Ägg och socker vispas poröst.
Blanda mjöl och bakpulver.
Blanda i mjölet och vattnet i äggblandningen.
Häll smeten i en långpanna klädd med bakplåtspapper.
Grädda i 2500 C i ca 5 min.
Nu gäller det att snabbt förbereda för fyllningen.
Fyllning 1:
2 dl | Äpplemos |
Kanel |
Fyllning 1:
2 dl | Sylt (Hallon/Jordgubb/Lingon/Drottning) |
Tag ut kakan och lägg ett nytt
bakplåtspapper ovan och vänd kaka upp och ner.
Dra snabbt av pappret som kakan gräddades på och bred på fyllningen.
Rulla ihop kakan. Skär kakan i bitar och njut.
Det gäller att vara snabb för annars spricker kakan lätt.