Fläskfilé med Champinjontäcke
6 portioner Ugn: 225 Grader Tid i ung: 15 minuter
Ingredienser:
900 g | Filé |
Smör | |
1 tsk | Salt |
1 krm | Peppar |
Täcket:
300 g | Champinjoner |
Smör | |
2 st. | pressade Vitlöksklyftor |
1 st. | liten bunt Persilja |
1 st. | liten kruka Basilika |
4 dl | Crème Fraiche |
2 msk | Tomatpuré |
3 msk | Mango Chutney |
0,5 krm | Kajennpeppar |
Salt och Peppar |
Putsa filen och skär den i 2-3 cm tjocka
skivor
Bryn dem runt om i smöret.
Krydda med salt och peppar. Lägg dom i en eldfast form.
Täcket:
Ansa och hacka svampen och fräs den tillsammans med vitlöken
Hacka örterna och blanda samman svampen, Crème Fraiche, tomatpuré och mango
Chutney.
Smaksätt med Salt och Peppar. Hit kan du förbereda.
Blanda blandningen över filé bitarna och
gratinera mitt i ugnen ca 15 minuter: