Korv Annorlunda
4 portioner
Ingredienser:
500 g | Korv |
8 st. | Potatisar |
1 st. | Purjolök |
8 dl | Vatten |
2 st. | Buljongtärningar |
500 g | Wok grönsaker |
Salt | |
Peppar |
Sås:
2 st. | Äggulor |
2 st. | Vitlöksklyftor |
2 msk | Senap |
1/2 dl | Persilja |
4 msk | Vatten |
6 msk | Olja |
Salt | |
Peppar |
Dela korvarna på mitten. Ansa och strimla
löken. Skala potatisen.
Koka potatisen i vatten tillsammans med buljongen och lite salt på svag värme i
ca 15 minuter.
Tillsätt korven, wok grönsakerna och löken och låt allt puttra i ca 5-8 minuter
Häll bort vätskan.
Såsen:
Rör ihop äggulor, vitlök, senap och
persiljan.
Tillsätt vatten och olja i en fin stråle rör till en jämn sås.
Ringla såsen över korvgrytan och rör om.