Malins Köttfärspaj
4 portioner Ugn: 200 Grader Tid i ung: 20 - 30 minuter
Ingredienser:
Pajdeg:
50 g | Smör |
4 dl | Vetemjöl |
1,5 dl | Mjölk |
2 tsk | Bakpulver |
Fyllning:
500 g | Köttfärs |
2 s t | Gula lökar |
0,5 liter | Svamp |
2 s t | Skalade Vitlöksklyftor |
Salt och Peppar |
Täcket:
5 dl | Cremé Fraiche |
4 msk | Majonnäs |
4 dl | riven Ost |
Pajdegen:
Blanda alla ingredienser till Pajdegen och knåda ihop till en smidig deg.
Kavla ut degen och lägg den i pajformen.
Fyllningen:
Skiva löken och krossa vitlöken. Häll lit olja i stekpannan och stek upp Löken
och Svampen.
Bryn därefter Köttfärsen och blanda ner lök- och svampröran.
Smaksätt med Salt och Peppar. Lägg ner blandningen i det obakade pajskalet.
Täcket:
Blanda Cremé Fraiche, Majonnäs och nästan all Osten.
Bred blandningen över Köttfärsfyllningen och toppa med resten av Osten.
Baka pajen i ungen i ca 20 - 30 minuter. Servera med en sallad.