Malins Köttfärspaj

4 portioner    Ugn: 200 Grader    Tid i ung: 20 - 30 minuter

Ingredienser:

Pajdeg:

50 g Smör
4 dl Vetemjöl
1,5 dl Mjölk
2 tsk Bakpulver
 

Fyllning:

500 g Köttfärs
2 s t Gula lökar
0,5 liter Svamp
2 s t Skalade Vitlöksklyftor
  Salt och Peppar

Täcket:

5 dl Cremé Fraiche
4 msk Majonnäs
4 dl riven Ost

Pajdegen:
Blanda alla ingredienser till Pajdegen och knåda ihop till en smidig deg.
Kavla ut degen och lägg den i pajformen.

Fyllningen:
Skiva löken och krossa vitlöken. Häll lit olja i stekpannan och stek upp Löken och Svampen.
Bryn därefter Köttfärsen och blanda ner lök- och svampröran.
Smaksätt med Salt och Peppar. Lägg ner blandningen i det obakade pajskalet.

Täcket:
Blanda Cremé Fraiche, Majonnäs och nästan all Osten.
Bred blandningen över Köttfärsfyllningen och toppa med resten av Osten.
Baka pajen i ungen i ca 20 - 30 minuter. Servera med en sallad.