Kantarell Soppa
4 personer
Ingredienser:
200 g | förvällda Kantareller |
1 st. | liten finhackad Gul lök |
1 msk | Smör |
3 msk | Mjöl |
1 tsk | Tomatpuré |
8 dl | Vatten |
3 msk | Vilt och kantarell fond |
2 dl | Mjölk |
1 1/2 dl | Crème Fraiche |
1/2 krm | Kajennpeppar |
2 krm | Salt |
1 st. | liten finhackad Rödlök |
1 dl | Crème Fraiche |
4 st. | rostade Brödskivor |
Gör så här:
Grov hacka svampen. Stek den tillsammans med löken i smöret.
Blanda vatten, mjölk och fonden.
Rör ner mjölet, Tomatpurén och buljongen.
Låt soppan koka i ca 10 minuter på svag värme.
Rör ner Crème Fraiche och tillsätt kryddorna och saltet.
Servera soppan med rödlöken extra Crème Fraiche och Brödet.
Njut!!