Räk och Krabb Soppa
4 personer
Ingredienser:
4 st. | medelstora Krabbor |
1 kg | Räkor |
1 1/4 dl | Olivolja |
4 msk | Currypulver |
4 tsk | Sambal |
16 st. | stora Schalottenlökar i skivor |
4 St. | medelstora pressade vitlöksklyftor |
4 tsk | torkad Timjam |
1 1/4 dl | Tomatpuré |
2 L | Vittvin |
2 L | Vatten |
8 dl | Grädde |
4 msk | Konjak |
3 msk | klippt Dill |
Gör så här:
Skala och rensa Räkorna och Krabborna.
Häll i oljan i en stor kastrull. Fräs på max värme alla skalen tillsammans
med Curryn och Sambal.
Rör om emellan åt.
Tillsätt Löken, Vitlöken, Timjam och Purén.
Fortsätt fräsa på full värme några minuter.
Tillsätt Vin och Vatten så att skalen nätt och jämt täcks.
Koka på full värme tills hälften av vätskan avdunstat.
Sila ner i en mindre kastrull och låt koka till hälften igen
Tillsätt Grädden och låt soppan tjockna på låg värme.
Tillsätt Konjaken och Dillen.
Värm nästan till kokpunkt.
Lägg i Räk- och Krabbköttet.
Njut!!