Räk och Krabb Soppa

4 personer

Ingredienser:

4 st. medelstora Krabbor
1 kg Räkor
1 1/4 dl Olivolja
4 msk Currypulver
4 tsk Sambal
16 st. stora Schalottenlökar i skivor
4 St. medelstora pressade vitlöksklyftor
4 tsk torkad Timjam
1 1/4 dl Tomatpuré
2 L Vittvin
2 L Vatten
8 dl Grädde
4 msk Konjak
3 msk klippt Dill

Gör så här:
Skala och rensa Räkorna och Krabborna.
Häll  i oljan i en stor kastrull. Fräs på max värme alla skalen tillsammans med Curryn och Sambal.
Rör om emellan åt.

Tillsätt Löken, Vitlöken, Timjam och Purén.
Fortsätt fräsa på full värme några minuter.
Tillsätt Vin och Vatten så att skalen nätt och jämt täcks.
Koka på full värme tills hälften av vätskan avdunstat.

Sila ner i en mindre kastrull och låt koka till hälften igen

Tillsätt Grädden och låt soppan tjockna på låg värme.
Tillsätt Konjaken och Dillen.
Värm nästan till kokpunkt.
Lägg i Räk- och Krabbköttet.

Njut!!