Ruccolasoppa
4 personer
Ingredienser:
2 st. | finhackade Gula lökar |
150 g | Ruccolasallad |
Smör | |
2 krm | Timjam |
2 krm | Oregano |
8 dl | Buljong |
2 dl | Crème Fraiche |
2 st. | Vitlöksklyftor |
1 1/2 dl | Crème Fraiche |
Peppar | |
Salt | |
121/2 msk | vetemjöl |
rostade Brödskivor | |
1 pkt | tärnat bacon |
Gör så här:
Fräs löken och ruccolasalladen mjukt i smöret.
Krydda med timjam och oregano.
Tillsätt 4 dl buljong och koka upp.
Mixa till en slät massa och späd med resten av buljongen och crème fraiche.
Pressa ner vitlöken och red soppan med vetemjölet under omrörning tills soppan
tjoknar.
Servera soppan med knaperstekt bacon och rostat bröd.
Njut!!